اخبارقصور پزشکی

وقوع عارضه پس از عمل جراحی نتیجه «قصور پزشکی» نیست

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان گفت: در تمام دنیا پزشک خطاکار وجود دارد اما مردم باید بدانند وقوع یک عارضه پس از انجام عمل جراحی نتیجه قصور پزشکی نیست.

دکتر ارتین کمالی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه دو اصطلاح Complication به معنای عارضه و Failure به معنای خطا با یکدیگر متفاوت هستند و عارضه جزئی از هر کار پزشکی است، مطرح کرد: هیچ جراحی در دنیا نمی‌تواند ادعا کند که عارضه‌ای در جراحی نداشته است. در واقع زمانی عارضه به خطا و قصور پزشکی تبدیل می‌شود که نحوه برخورد با آن اشتباه باشد.

وی با اشاره به اینکه مردم در هر عارضه به دنبال خطاکار هستند در حالیکه عارضه پزشکی مسئله‌ای است که در کتب معتبر علمی بیان شده اما پزشکان ایرانی خیلی تحت فشار هستند، ادامه داد: وقتی قانونی وجود نداشته و فشار روی پزشکان زیاد باشد، تبعات بدی برای سلامت مردم دارد، چراکه کادر پزشکی ترجیح می‌دهند مهاجرت کنند و یا دیگر طبابت نکنند، از طرفی گرایش افراد برای ورود به این رشته کم می‌شود.

وی در رابطه با نحوه بررسی پرونده‌های شکایت از پزشکان، توضیح داد: از آنجایی که قانون تأسیس سازمان نظام پزشکی مقدم بر پزشکی قانونی بوده اغلب پرونده‌ها اول برای آنها ارسال می‌شود. ما هم در جلسه هستیم اما فقط یک حق رأی داریم و در پایان، نظر اصلی را دادستان و سیستم قضایی می‌دهند. در بررسی قصور پزشکی نظر کارشناسی مهم است، ما طرف حق هستیم و با هیچ‌کس تعارفی نداریم.

دانشگاه علوم پزشکی جسدی برای تشریح درخواست نکرده

کمالی در ادامه درباره تحویل جسد به دانشگاه علوم‌پزشکی برای آموزش و تشریح توسط دانشجویان، گفت: در یک سال و دو ماه اخیر که بنده مدیریت پزشکی قانونی استان را به عهده داشتم، درخواستی از دانشگاه علوم پزشکی برای تحویل جسد به آن‌ها نداشتیم. تحویل جسد شرایط خاصی دارد و رضایت دو فرد از اولیای دم لازم است و تحویل اجساد مجهول‌الهویه نیز دستورالعمل خاص خود را دارد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان در رابطه با اهدای داوطلبانه جسد به دانشگاه علوم پزشکی توضیح داد: این کار نیاز به تکمیل یک فرم محضری دارد که آن فرد رضایت خود را مبنی بر اهدای جسد به دانشگاه علوم پزشکی اعلام می‌کند.

سالن تشریح باید به جنب آرامستان منتقل شود

وی با بیان اینکه براساس طرحی که داریم مایل هستیم ساختمانی جنب آرامستان برای تشریح اجساد داشته باشیم، توضیح داد: این کار وجهه شهر را بهتر می‌کند چراکه ما الان تقریباً در مرکز شهر قرار داریم و حضور اطرافیان متوفی باعث ترافیک و شلوغی می‌شود اما اگر سالن تشریح در کنار آرامستان باشد برای خود مردم هم راحت‌تر است.

کمالی در رابطه با وضعیت شهرستان‌ها ادامه داد: ساختمان پزشکی قانونی تویسرکان در دهه فجر امسال افتتاح می‌شود، پروژه اسدآباد نیز در حال انجام است و احتیاح داریم این پروژه زودتر تکمیل شود، در مابقی شهرستان‌ها مشکلی نداریم به جزء شهرستان رزن که برای ساخت پزشکی قانونی آنجا نیز برنامه داریم.

تمایل کم پزشکان برای کار در پزشکی قانونی

وی با اشاره به اینکه پزشکان تمایل کمی برای کار در پزشکی قانونی دارند، بیان کرد: با وجود تلاش زیادی که در سطح سازمان پزشکی قانونی کشور بابت دریافتی پزشکان انجام شده و با توجه به سختی کار و شرایط و محدودیت‌هایی که وجود دارد، پزشکان اقبال کمتری به کار در پزشکی قانونی دارند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان با بیان اینکه کمبود پزشک قانونی در استان داریم، مطرح کرد: در حال حاضر حدود شش پزشک داریم که امسال چهار پزشک را از آزمون استخدامی جذب می‌کنیم و اضافه شدن این افراد ۶۰ درصد نیاز استان را حل می‌کند.

کار در پزشکی قانونی جزء مشاغل سخت نیست

کمالی خاطرنشان کرد: کار در پزشکی قانونی کار فرسایشی است چراکه ارباب رجوع با شادی به ما مراجعه نمی‌کند، کار بسیار سختی است و تأثیرات روحی زیادی دارد اما متأسفانه جزء مشاغل سخت محسوب نمی شود.

وی در رابطه با طرح دادپزشک نیز مطرح کرد: راه اندازی این طرح به منظور ساماندهی گواهی فوت افراد بود و بنابر این طرح فقط افرادی می‌توانند معاینه جسد داشته باشند که متخصص پزشکی قانونی باشند. هزینه دریافت شده برای این طرح طبق تعرفه‌ای است که اسفندماه هر سال اعلام می‌شود و یک استاندارد کشوری دارد.

کمالی در رابطه با وضعیت استان در مسمومیت ناشی از استعمال مواد مخدری که حاوی سرب است نیز اظهار کرد: سرب موجود در موادمخدر دیگر دغدغه نبوده و گزارش حادی در این حوزه از بخش مسمومیت دریافت نکردیم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا