اخبارقصور پزشکی

بیهوشی ابدی دو زن در اتاق عمل درمانگاهی در مشهد

به گزارش خبرگزاری مهر، هفته گذشته دو زن برای عمل بینی به یکی از بیمارستان‌های مشهد مراجعه کرده بودند و متأسفانه در اتاق عمل فوت کردند. اتفاق تلخی که به گفته مدیر نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ممکن است به دلیل حساسیت دارویی، گازهای بیهوشی و دستگاه‌های همراه، یا خطای پزشکی اتفاق افتاده باشد، اما همچنان دلیل اصلی مرگ این دو نفر نامشخص است.

دکتر علی اصغر انجیدنی، در نشستی با خبرنگاران به تشریح جزئیات این اتفاق پرداخت و گفت: صبح روز چهارشنبه هفته گذشته دو بیمار که آماده عمل جراحی بودند در فرایند بیهوشی دچار مشکل شدند و متأسفانه تلاش پزشکان و کادر درمان برای نجات آن‌ها نتیجه نداد و هر دو نفر جان خود را از دست دادند.

مدیر نظارت بر درمان و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این‌که در علم پزشکی اصطلاحی با عنوان وقایع ناخواسته وجود دارد، اظهار کرد: در آخرین بررسی‌ها و دستورالعمل‌ها که صورت گرفته وقایع ناخواسته ۲۸ مورد را شامل می‌شود و مرگ این دو نفر از جمله وقایع ناخواسته‌ای بوده که در یکی از بیمارستان‌های مشهد اتفاق افتاد.

وی تصریح کرد: از همان لحظات اولیه که متوجه حادثه شدیم، ریاست بیمارستان، تیم اجرایی بیمارستان و بنده از معاونت درمان دانشگاه در صحنه حاضر شدیم و جلساتی با پزشکان معالج و کادر درمان برگزار کردیم، در اولین قدم با حضور نماینده حراست اتاق عملی که اتفاق در آنجا رخ داده بود پلمپ شد. بعد از پلمپ، تصمیمات اولیه گرفته شد و تمام گزارش‌هایی که از سوی پزشک بیهوشی، جراح اتاق عمل و دیگر کادر درمان اتاق عمل مرتبط با این موضوع ارائه شده بود، ثبت شد. همچنین تصمیم گرفته شد افرادی که در این موضوع دخیل بودند از کار معلق شوند و نامه معلق از کار آن‌ها نیز همان روز به آن‌ها اعلام شد تا تعیین تکلیف شوند.

انجیدنی یادآور شد: روز بعد از حادثه نیز دوباره برای بررسی زوایای این اتفاق جلسه برگزار شد، چون یکی از علت‌های حادثه که در جلسه مطرح شد موضوع تجهیزات پزشکی بود، هم از نماینده تجهیزات پزشکی و هم از شرکتی که تجهیزات پزشکی را به بیمارستان داده بود خواستیم که در جلسه حضور یابند و کمتر از یک ساعت حضور یافتند و تفهیم اتهام برای آن‌ها صورت گرفت.

مدیر نظارت بر درمان و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی با بیان این‌که دانشگاه علوم پزشکی هم‌زمان اقدامات حقوقی این ماجرا را شروع کرد، افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شرکت مربوط شکایت کرده است، دانشگاه تمام اقدامات را انجام داده و درنهایت مرجع رسیدگی به فرایندها که قصورات چگونه رخ داده، دانشگاه علوم پزشکی و مراجع انتظامی و دادستانی است.

وی تصریح کرد: اتفاقاتی از این قبیل، ممکن است دلایل مختلف داشته باشد، خطاها و قصورات پزشکی، مشکلات تجهیزات پزشکی و حساسیت‌های دارویی مهم‌ترین عوامل در بروز این اتفاقات هستند، اولین بیماری که فوت شد همراهان بیمار اعلام کرده بودند که بیمار حساسیت به داروی بیهوشی دارد، همراهان بیمار اصرار داشتند که این بیمار عمل نشود اما خود بیمار و یک نفر از همراهان او که ظاهراً ولی او بوده، گفتند که بایستی عمل انجام شود و متأسفانه به فوت بیمار منجر می‌شود.

انجیدنی در پاسخ به این سوال که افراد فوت شده برای چه عملی به بیمارستان رفته بودند و چند سال سن داشتند؟ گفت: یکی از آن‌ها ۳۸ ساله و یکی دیگر کمتر از ۳۰ سال داشت، هر دو نفر خانم و برای عمل گوش و حلق و بینی که مشکل شکستگی بینی داشتند به بیمارستان مراجعه کرده بودند. عمل زیبایی نبوده است.

مدیر نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این‌که علت اصلی این حادثه مشخص نشده است، افزود: یکی از علت‌های عمده، گازهای بیهوشی و دستگاه‌های همراه بوده است، حساسیت دارویی می‌تواند به عنوان دلیل دوم باشد و سوم این‌که ممکن است بر اساس خطای پزشکی اتفاق افتاده است که درنهایت دو علت در این حادثه مطرح خواهد شد، اما علت اصلی فوت یکی از بیماران، حساسیت‌های دارویی به داروی بیهوشی بوده است.

انجیدنی در پاسخ به این سوال که در بین افرادی که از کار خود معلق شدند رئیس بیمارستان هم بوده است، گفت: پزشک بیهوشِی، پزشک جراح، مسئول اتاق عمل، سوپروایزر و پرسنلی که در اتاق عمل بودند همه آن‌ها از کار معلق شدند، اما رئیس بیمارستان جزو معلق شدگان نیست، رئیس بیمارستان زمانی مطلع شد که من مطلع شدم.

وی گفت: عمل اول از ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه شروع شد، قبل از این‌که عمل شروع شود فرایند بیهوشی اعمال می‌شود که بیمار دچار مشکل می‌شود، چون حساسیت به داروی بیهوشی در سوابق بیمار وجود داشت بعد از فوت بیمار تمام ذهن‌ها برای علت فوت بیمار به این حساسیت معطوف می‌شود، کادر درمان اقدامات احیایی را انجام داد که این اتفاق نیفتاد و بیمار جان خود را از دست داد.

مدیر نظارت بر درمان و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی با بیان این‌که کادر درمان بعد از فوت اولین بیمار هنوز متوجه نشده بودند که مشکل از جای دیگری است، افزود: پزشک بیهوشی بعد از عمل اول، اعلام می‌کند که حال خوبی ندارد و نمی‌تواند عمل دوم را انجام دهد، عمل دوم که در همان اتاق شروع شد هیچ فردی فکر نمی‌کرد علت دیگری برای فوت نفر دوم وجود دارد، عمل دوم در ساعت ۱۰ صبح همان روز انجام می‌شود، اینجاست که خطای پزشکی صورت می‌گیرد و باید در اتاق عمل را می‌بست ولی این کار صورت نگرفته است، در عمل دوم نیز همان اتفاق اولی تکرار می‌شود وقتی مریض از دست می‌رود به رئیس بیمارستان زنگ می‌زنند و به‌محض اطلاع، بنده و رئیس بیمارستان به سمت اتاق عمل رفتیم.

وی افزود: در این ماجرا ما اصلاً نگفتیم مشکل اکسیژن بوده است و کاملاً اکسیژن‌رسانی صحیح بوده، حتی برای اطمینان از دستگاه کپسول استفاده شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا