لیستی از کالاهای آسیب رسان به سلامت که تبلیغ آنها ممنوع است
به گزارش سلامت نیوز، بر اساس ماده ۷- بند ج: هرگونه تبلیغات خدمات و کالاهای آسیب رسان به سلامت موضوع ماده ۴۸ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(۲) بر اساس تشخیص و اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران از سوی همه رسانه ها ممنوع است.
طرح الحاق برخی مواد به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت
ماده الحاقي ۴۸- عبارت است از : هرگونه توليد و واردات و عرضه كالاها و خدمات آسيب رسان به سلامت و داروهاي با احتمال سوءمصرف، مشمول عوارض خاص تحت عنوان عوارض سلامت مي باشد. فهرست خدمات و اقدامات و كالاهاي آسيب رسان به سلامت و داروهاي با احتمال سوء مصرف توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و درصد عوارض (حداكثر ده درصد ارزش كالا) براي اين كالاها در ابتداي هر سال توسط كارگروهي با مسؤوليت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و با عضويت وزارتخانههاي امور اقتصادي و دارايي، تعاون، كار و رفاه اجتماعي و صنعت، معدن و تجارت و معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور تعيين و ابلاغ ميشود. صددرصد (۱۰۰%) مبلغ وصولي پس از واريز به خزانه و مبادله موافقتنامه بهصورت درآمد – هزينه در اختيار دستگاههاي اجرائي مربوطه قرار ميگيرد.
استانداردهای ملی و مصادیق فهرست نهایی کالاها و اقدامات آسیب رسان به سلامت به جهت منع تبلیغات در سال ۱۳۹۸ به شرح زیر است:
مصادیق |
عنوان و شماره استاندارد ملی |
کالا |
دسته بندی |
انواع سوسیس و کالباس گوشت و مرغ با درصدهای متفاوت |
سوسیس و کالباس- ویژگی ها و روش های آزمون ۲۳۰۳ |
انواع سوسیس و کالباس |
فراورده های گوشتی و غذاهای آماده مصرف |
انواع گوشت عمل آوری شده با درصدهای متفاوت |
فرآورده های گوشتی عمل آوری شده پخته- ویژگی ها و روش های آزمون ۵۷۵۳ |
ژامبون |
|
انواع ساندویچ حاوی سوسیس وکالباس (سایر ساندویچ و پیتزا مشمول فهرست نمی باشد) |
پیتزای منجمد آماده طبخ- ویژگی ها ۹۴۱۷ |
انواع ساندویچ و پیتزای دارای سوسیس و کالباس و ژامبون |
|
سمبوسه فاقد استاندارد ملی می باشد |
فلافل- ویژگی ها و روش های آزمون ۱۱۰۷۳ |
انواع سمبوسه و فلافل آماده شده باروش غوطه وری در روغن (صتعتی و صنفی) |
|
شیر و فرآورده های آن – پنیر پیتزای پروسس- ویژگی ها و روش های آزمون ۱۳۵۲۶ |
پنیر پیتزای پروسس (تاپینگ پیتزا) |
||
انواع نوشابه گازدار طعم دار و بدون طعم، رنگی و بدون رنگ، با قند و بدون قند، کم کالری، سبک (لایت و زیرو و.. ) و میوه ای |
نوشابه گازدار- ویژگی ها ۱۲۵۰ |
انواع نوشابه گازدار با یا بدون قند |
فراورده های شیرین و نوشیدنی ها |
نوشابه های ورزشی و انرژی زا- ویژگی های و روش های آزمون ۶۶۹۳ |
نوشابه انرژی زا |
||
نوشیدنی مالت – ویژگی ها ۲۲۷۹ |
نوشیدنی مالت (ماء الشعیر ) طعم دار |
||
انواع آبمیوه و نکتار گازدار مشمول فهرست نمی باشد |
آبمیوه ها – نکتارهای میوه و نوشیدنی های میوه ای گازدار- نوشیدنی های میوه ای بدون گاز – ویژگی ها بدون گاز(۲۸۳۷) گاز دار(۱۴۳۴۵) |
انواع نوشیدنی های میوه ای گاز دار و بدون گاز با محتوای آب میوه ۲۵ درصد و کمتر |
|
– |
انواع شربت و نوشیدنی ها ی غیر میوه ای و تزیینی |
||
اعم از مایع، منجمد و پودری در هر نوع بسته بندی |
فرآورده های یخی خوراکی- ویژگی ها ۳۹۶۴ |
فرآورده های یخی خوراکی |
|
پودر نوشیدنی فوری- ویژگی ها و روش های آزمون ۴۷۱۴ |
انواع پودر نوشیدنی فوری |
||
منظور روغن های نیمه جامد مصرفی صنایع و خانوار |
۹۱۳۱ |
روغن مصرفی خانوار |
روغن ها |
انواع سس سالاد پرچرب (مانند سس هزار جزیره، سس فرانسوی، سس تاتار، سس ایتالیایی و … ) بجز نوع کم چرب و کاهش یافته |
مایونز و سس سالاد- ویژگی ها و روش های آزمون ۲۴۵۴ |
انواع سس پرچرب (مایونز و سس سالاد و سس سفید) با چربی بیش از ۳۰ درصد |
سایرا قلام خوراکی |
– چیپس برگه و چیپس خلالی، سیب زمینی سرخ شده در روغن- ویژگی ها و روش های آزمون فرآورده های سرخ شده برپایه سیب زمینی- غلات و حبوبات- ویژگی ها و روش های آزمون |
۳۷۶۴- چیپس برگه و چیپس خلالی، سیب زمینی سرخ شده در روغن- ویژگی ها و روش های آزمون ۱۲۰۹۹- فرآورده های سرخ شده برپایه سیب زمینی- غلات و حبوبات- ویژگی ها و روش های آزمون |
انواع فراورده های سرخ شده در روغن بر پایه سیب زمینی و غلات (چیپس سیب زمینی و غلات) |
|
فرآورده های حجیم شده بر پایه بلغور و آرد غلات- ویژگی های و روش های آزمون |
فرآورده های حجیم شده بر پایه بلغور و آرد غلات- ویژگی های و روش های آزمون ۲۸۸۰ |
انواع فراورده حجیم شده بر پایه ذرت |
|
شیرینی های تر |
|||
انواع فراورده های کاکائویی مانند شکلات صبحانه(نوتلا)، انواع دراژه، فراورده کاکائویی با مغزی ویفر |
فرآورده های کاکائویی- ویژگی ها و روش های آزمون ۱۲۰۱۸ |
فراورده های کاکائویی |
|
انواع تافی میوه ای و غیر میوه ای و طعم دار و انواع آبنبات |
تافی و آبنبات- ویژگی ها و روش های آزمون ۷۱۱ |
تافی و آبنبات |
|
سیگار و محصولات دخانی |
دخانیات |
||
فرآورده های آرایشی تاتو و فراورده های طراحی پوست |
کالاهای آرایشی |
||
فرآورده های آرایشی رنگی پوست و مو (اانواع رژ لب، ریمل، کرم پودر، پنکیک، خط چشم، مداد آرایشی چشم و لب، رنگ مو و…) |
|||
انواع فرآورده های برنزه کننده پوست |
|||
انواع محصولات آنتی سلولیت و لاغر کننده موضعی |
|||
فرآورده های صاف کننده، فرکننده و کراتینه کننده مو |
|||
دیفنوکسیلات |
دارو های با احتمال سو مصرف |
||
قرص ترامادول در اشکال (قرص ۱۰۰ میلی گرم ، قرص ۵۰ میلی گرمی، کپسول ۱۰۰ میلی گرمی، کپسول ۵۰ میلی گرمی، قرص ۱۰۰ میلی گرمی SR) |
|||
استامینوفن کدئین و کلیه ترکیبات کدئین دار |
سلامت نیوز: لیستی از کالاهای آسیب رسان به سلامت که تبلیغ آنها ممنوع است